Зала „Арена Бяла“ вече има лиценз за мачове от европейски турнири

Зала „Арена Бяла“ е получила лиценз и в нея може да се организират мачове от европейски турнири, съобщи кметът на Бяла Димитър Славов. Залата, която има и ново светлинно табло, се готви да посрещне двата двубоя от Европейския клубен турнир „ЕHF European Cup Women“. Те ще се играят на 15 и 16 октомври, като шампионките от Хандбален клуб „Бяла“  ще се изправят срещу гръцкия отбор „Анагениси Арта“.

Повече от половината места в залата вече са заети за предстоящите два двубоя с гръцкия тим.Както Русе Медиа писа, по предложение на феновете бе поставено началото на дарителска кампания. Целта е със събраните от нея средства да се покрият част от разходите за срещите от евротурнира.

„На всеки дарител се предоставя пропуск за двата двубоя срещу гръцкия тим. Клубът получава различни по размер суми като дарение – между 20 и 300 лева, като досега са събрани общо около 4500 лева“, обясни Димитър Славов.

Подготовката на „белите тигрици“ върви добре, като отборът с треньор Виктория Жосан има 17 състезателки. Сред тях са и трите нови попълнения – вратарката Таня Чернявска и дясното крило Валерия Горенко, които са от Украйна, и българката Мария Маслева.

През лятната подготовка досега състезателките изиграха три контролни срещи, в които постигна три победи – една срещу румънския „Униря Доброещ“ и две срещу ХК „Търновград“-Велико Търново.

Днес предстои контрола срещу женския национален отбор на България по хандбал в Дряново, а на 1 октомври  от 11 часа националките ще играят в зала „Арена Бяла“ срещу ЧСМ „Слатина“-Румъния.

Exit mobile version