Залата на смеха в Русе трябва да възкръсне до 6 месеца

Емблематичната Зала на смеха в Парка на младежта в Русе трябва да възкръсне до 6 месеца. Това ще стане възможно, след като русенска фирма спечели публичния търг с явно наддаване за отдаване под наем на обекта.

Наемателят на общинския имот има като предмет на дейност „управление и развитие на атракционни и увеселителни съоръжения“.

Предстои сключването на договор за наем за срок от 10 години, като според условията на търга наемателят ще трябва да възстанови стария блясък на сградата в срок до 6 месеца от сключването на договора.

Десетилетия наред, докато залата още съществуваше, деца и възрастни се забавляваха с отраженията си в кривите огледала и с въртящия се под в средата, който при определени обороти е изхвърлял към меките стени насядалите по него.

Преди време сред русенци бе проведена анкета за атракциите от близкото минало, като в нея на първо място беше класирана именно Залата на смеха. На второ място бе поставена сладкарницата на Телевизионната кула, на трето – Плаващият басейн на кея, на четвърто и пето място – Виенското колело и Гондолите в Младежкия парк. Отделно бе направена и петиция, с която русенци искаха да се възстанови залата с кривите огледала.

 

Exit mobile version