Задържаха трима мъже, отвлекли и пребили 35-годишен русенец

Двама опитали да напуснат страната, но били хванати на Дунав мост

Трима мъже са задържани при полицейска операция заради отвличане и нанасяне на телесна повреда на 35-годишен русенец. Служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирано тактическо звено за бързи действия при ОДМВР-Русе са работили по установяването и ареста на извършителите на 1 и 2 февруари, под ръководството на Окръжна прокуратура-Русе,.

На 31 януари е бил получен сигнал, че трима мъже са отвлекли 35-годишен мъж от местоработата му в централната част на града. Със сила и заплахи те са го извели навън, качили са го в лек автомобил и са принудили негов приятел да ги закара на посочено от тях място. Там потърпевшият е бил изведен от колата и му е нанесен побой, при който е получил фрактури на лицето. След това е бил изоставен в безпомощно състояние, а извършителите са избягали. Пострадалият е бил настанен за лечение в болница. По неофициална информация причините за отвличането и побоя са лични отношения.

При проведените незабавни мероприятия криминалистите са установили тримата нападатели – всички на 25 години. Единият е без криминална регистрация, а другите двама са осъждани за хулиганство и държане на наркотични вещества. Един от извършителите е установен и задържан на домашния си адрес, а другите двама при опит да преминат държавната граница през ГКПП „Дунав мост“.

Днес тримата са привлечени в качеството им на обвиняеми и са задържани за срок от 72 часа, с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура.

Exit mobile version