Задържаха грабителите на бензиностанция в Русе, единият е на 16 години

Полицията е задържала извършителите на грабежа на бензиностанция „Петрол“ в Русе, извършен в първия час на националния празник 3 март. Двамата са русенци, като единият е непълнолетен на 16 години, а третият е от Две могили.

Данни за извършителите са били установени още миналата седмица при специализираната полицейска операция в четири квартала на Русе. При действията си в кв.“Селеметя“ силите на реда са получили информация по случая и след перфектната съвместна работа на криминалисти от Първо и Второ РУ са арестувани трима мъже – на 36 г. и на 16 г. от Русе и 20-годишен от Две могили.

Както Русе Медиа съобщи, бензиностанцията бе ограбена от двама мъже с маски, които заплашили служителката, че ще я пребият, и задигнали оборота от 290 лв. Изяснено е, че в обекта са влезли двамата пълнолетни мъже, а 16-годишният е изчаквал извън обсега на камерите. Единият от задържаните е издирван от правосъдните органи, заради влязла в сила присъда, като умело се е укривал в различни населени места в страната. Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Русенската прокуратура.

Exit mobile version