Забраната за крайна лява лента – не важи за тирове, които не са за Дунав мост

Временната забрана за движение на тежкотоварни камиони в крайна лява лента по бул.“България“ и по бул.“Тутракан“ от кръговото на Дунав мост до зона „Тегра“, която бе въведена от Комисията по организация и безопасност на движението в Русе, няма да важи за всички тирове. Това уточни зам.-кметът Димитър Недев, който е председател на КОБД, в отговор на въпрос на Русе Медиа.

Недев обясни, че камионите, които се движат транзит през двете отсечки и не отиват към граничния пункт „Дунав мост“, ще имат право да се движат в крайната лява лента. В противен случай, особено по бул.“Тутракан“, където са две ленти, тировете няма да могат да стигнат до дестинацията си, а ще трябва да чакат на опашката от камиони за границата.

Всичко това ще бъде обозначено със съответни табели, като забранителният знак D1 за крайна лява лента ще бъде на жълт фон, тъй като става въпрос за временна организация на движението.

В същото време водачи припомниха, че забраната за камиони в крайна лява лента и в момента важи на бул.“България“, където има поставен такъв знак, само че никой не следи за спазването му.

Поставя се и въпросът доколко забраната ще има ефект върху чуждестранните шофьори на тирове, които основно създават проблемите и е много по-трудно да бъдат санкционирани.

Exit mobile version