Забелязано в Русе: Абсурди по улиците с коли, знаци и контейнери

Абсурди по улиците в Русе – така накратко могат да се опишат гледките, за които русенци ни подават сигнали. Някои от тях са преднамерено създадени, други са от безпаричие, трети от недомислие. Ето някои от тях, с които се сблъскват съгражданите ни.

Паркирана кола, добре изглеждаща на външен вид, е с изтъркан номер. Дали е направено нарочно или просто е паднала боята – не е ясно. Ако колата е в движение, камерите за скорост не могат да я засекат, защото няма по какво, коментират русенци. От Пътна полиция пък обясняват, че автомобил с такъв номер няма право да се движи по пътищата и ако бъде засечен, ще му бъдат наложени санкции.

Пътни знаци са облепени със стикери и обозначението им трудно се различава. Най-вероятно е форма на забавление на младежи, която е безсмислена, но пък прави впечатление. Институциите засега не са реагирали на този вид вандализъм.

Контейнерите за смет се слагат на всевъзможни места – някои са на улицата, други на тротоара, трети са в специалните „джобове“. Къде всъщност трябва да бъдат разположени, чудят се русенци. На места бяха махнати от тротоарите, тъй като пешеходците нямаше откъде да минават. В резултат се оказаха на улицата, отнемайки от пътя. Комисията по безопасност на движението трябва да прецени дали не са проблемни на пътното платно и дали светлоотразителните ивици по габаритите им не са прекалено семпли. В противен случай е въпрос на време да има произшествие в тъмната част на денонощието.

Exit mobile version