Жителите на Сандрово настояват за разширяване на кръстовището по Русе-Силистра/ВИДЕО/

Опасно кръстовище на пътя Русе-Силистра създава проблеми за жителите на село Сандрово. В участъка редовно стават тежки катастрофи, тъй като не е предвидена лента за изчакване на автомобилите, които завиват към селото. Хората готвят подписка за разширяване на пътя в района на кръстовището.

Всеки месец в проблемния участък стават по няколко катастрофи. Шофьорите, които идват от Русе към селото, са принудени да спират на главния път, а това създава предпоставки за тежки инциденти.

„Преди няколко дни станаха две кататрофи за един ден, обикновено в месеца стават поне 2-3. Тези, които идват от Русе, са засилени, не обръщат внимание, че тези, които влизат за Сандрово, изчакват и дават мигачи и съответно се получава понякога дори и верижни катастрофи. Особено пък зимата, когато има и мъгли, тогава са много по-често“, коментира кметът на селото Божидар Стоилов.

Шофьорите от години настояват да се вземат мерки и кръстовището да бъде разширено с изчаквателна лента, за да може тези, които продължават напред към Силистра, да се движат безпрепятствено, а тези, които завиват, да са си в отделна лента.

От кметството нееднократно са поставяли проблема пред Пътното управление, но до момента без резултат.

„Преди 5-6 години, когато се правеше ремонтът на пътя Русе- Силистра по ЛОТ 19, отнесох въпроса дори с докладна към МРРБ, да може да се построи тогава изчаквателната лента, за която не се изисква отчуждаване на земи, а само едно разширяване на самото кръстовище. Това, че няма да се отчуждават земи, спестява средства“, обяснява кметът. Отговор обаче няма.

Местните жители вече готвят подписка, като към тях ще се присъединят и хората от съседния град Мартен, който е изправен пред същия казус.

Exit mobile version