Жителите на Николово с подписка срещу разписанието на автобусите, ВМРО им помага

Промените бяха въведени експериментално, но хората от селото не ги харесват

Жителите на Николово са потърсили съдействие от общинските съветници от ВМРО, за да решат проблема, свързан с новото разписание на автобусите по линията Николово – Просена – Долно Абланово. От тяхно име съветникът Траян Тотев е отправил питане към кмета Пенчо Милков,

Според хората от Николово разписанието не е направено подходящо, тъй като много от важните за тях автобуси отсъстват. Това създава неудобство за учениците и работещите, които закъсняват за часове и за работа.

В същото време автобусите на превозвача, който има сключен договор с общината за обществен превоз по линията, често закъсняват, понякога с повече от 40 минути.

Жителите на село Николово са започнали подписка, в която са се подписали повече от 650 души, а от своя страна съветникът от ВМРО Траян Тотев е отправил питане до администрацията.

В него той иска да се изясни има ли сключен договор с фирма „ШАНС-99“ и какви са договореностите относно промяна на разписанието. Наред с проверката на документацията се настоява и за връщане на старите часове на разписанието, които са били по-удобни за хората от Николово.

Както Русе Медиа писа, промените в разписанията от Русе до малките населени места в общината бяха направени експериментално, за да се види дали няма да са по-подходящи за връзка с града. Те ще бъдат в сила до март, когато ще се направи равносметка дали експериментът е бил успешен. Както се вижда, засега това не устройва хората от Николово, но дали ще се върнат старите часове, ще трябва да реши общината.

 

Exit mobile version