Жителите на Мартен излизат на протест заради тировете по Русе-Силистра /ВИДЕО/

Жителите на Мартен излизат тази вечер в 18 часа на протест заради тировете, които се редят на опашка по пътя Русе-Силистра. В последните три дни ситуацията е нетърпима, особено сутрин и вечер, когато хората отиват или се прибират от работа. Опашките достигат до разклона за Мартен, след което камионите се редят от другата страна и придвижването в двете посоки става почти невъзможно.

Днешното задръстване, което блокира сутринта отново пътя от Мартен към Русе, преля чашата на търпението. Зад съгражданите си застава и кметът Димо Тонев, който настоява институциите да вземат адекватни мерки.

„Тази сутрин ми в 8.20 часа ми звънна възмутена жена, че е влязла в опашката в 6.05 часа и все още е в задръстване, сами сметнете колко часа са това. Търпението на хората вече се е изчерпало, не може така да се живее и ги подкрепям – да не можеш да стигнеш до работните си места и до общинския център е възмутително“, заяви Димо Тонев.

Хората от Мартен настояват да се изпълни предложението от зимата камионите да се редят на бул.“България“, където общината направи буферен паркинг за 80 камиона. На среща между всички институции днес стана ясно, че за да се намали броят на тировете, които изчакват край моста, те ще се спират на определени места в областите Велико Търново, Стара Загора и Плевен, както и на територията на Бяла. Там те ще бъдат пропускани поетапно в посока Дунав мост.

На срещата областният управител Галин Григоров е настоял камионите да се пренасочват към бул.“България“, като се обмисля и възможност за изграждане на допълнителен паркинг в посока Дунав мост, който да поеме част от колоните с тирове.

 

Exit mobile version