„Живите статуи“ бяха избрани за любимата атракция на Русе за 2019-а /ВИДЕО/

Международният фестивал „Живи статуи“, който се организира от Драматичен театър „Сава Огнянов“, бе избран за любимата атракция на Русе за 2019 година. Уникалното събитие, което е единствено по рода си в България, спечели годишната награда за туризъм „Дунавски Лимес“ на Община Русе. Отличието бе връчено на директора на театъра Орлин Дяков от зам.-кмета по икономика Златомира Стефанова.

Фестивалът „Живи статуи“ се провежда от 5 години, като последните две издания се оказаха изключително успешни. Публиката се е увеличила от 15 000 души през 2016-а  до 21 000 души през 2019 г.

В онлайн гласуването за „Най-оригинално събитие за град Русе“ фестивалът спечели признанието на зрителите с атрактивната си програма. През 2019 г. той се проведе на два площада, където бяха представени 44 живи статуи от 10 европейски държави в четири последователни вечери. Ателиета и огнено шоу допълниха атмосферата на събитието, което организаторите от ДТ „Сава Огнянов“ възнамеряват да превърнат в запазена марка на Русе.

Годишните награди за туризъм, които се присъждат от общината, имат за цел да стимулират местния туристически бизнес и да насърчат превръщането на Русе в интересна и атрактивна целогодишна туристическа дестинация.

Exit mobile version