Жесток удар между камион и лек автомобил на Хиподрума /ВИДЕО/

Жесток удар между камион и лек автомобил на Хиподрума завърши с тежко пострадал. Инцидентът е станал минути преди 17 часа в района на отбивката за сметището на пътя Русе-Николово.

Лек автомобил „Сеат“, движещ се от Николово към Русе, се е врязал в предна дясна част на камион „Скания“. Товарният автомобил е превозвал близо 35 тона строителни отпадъци към депото и е искал да завие наляво. При удара предницата на автомобила е напълно смачкана, а камионът е изместен с близо 2 метра.

Причините за инцидента се изясняват от дознатели на Пътна полиция, но по предварителна информация камионът е използвал, че пред него в същата посока ляв завой е правил и друг камион. Водачът се е наредил успоредно, за да се възползва от „заслона“ и да направи и той тази маневра. Първият камион е успял да мине, но идващият по главния път лек автомобил се е ударил във втория.

При катастрофата е пострадал 52-годишният водач на леката кола. Той е откаран в болница от екип на „Спешна помощ“ с политравма. Движението в района е затруднено, преминава се само в една лента с изчакване.

Exit mobile version