Жертвите на пътя Русе-Бяла станаха две, почина и вторият шофьор /ВИДЕО/

Жертвите на тежката катастрофа на пътя Русе-Бяла вече са две. Починал е и вторият водач, който бе изваден от пожарникарите от автомобила си. 58-годишният мъж от Горно Абланово бе откаран с политравма в болницата, където се е оказало, че е с множество вътрешни наранявания. Той е колабирал минути след пристигането си в лечебното заведение и въпреки опитите на лекарите да го реанимират, е издъхнал.

Както Русе Медиа съобщи, при тежкия челен удар на място загина 43-годишен мъж, служител на „Пътинженеринг“. Мъжът е бил зад волана на лек автомобил „Ауди“, който се е движил в посока Русе. В близост до разклона за Тръстеник на  прав участък при спускане автомобилът е навлязъл в насрещното платно и се е ударил челно в „Опел Комбо“ тип „баничарка“. Водачът на опела, който е пътувал за Горно Абланово, се е опитал да избегне сблъсъка. Навлязъл е в банкета, но въпреки това е последвал челен удар.

Инцидентът е станал непосредствено пред учебен автомобил, в който са пътували инструктор и трима курсисти. Именно те са подали сигнал на тел.112, тъй като всичко се е разиграло пред очите им.

Пътят бе затворен и бяха направени обходни маршрути през Иваново и Две могили. И двата автомобила са извън пътното платно и след приключване на работата на дознателите и разчистване на пътя движението ще бъде пуснато.

 

Exit mobile version