Жена пострада тежко, блъсната от електрическа тротинетка в Русе

Жена пострада тежко, блъсната от електрическа тротинетка в Русе. Инцидентът е станал вчера около 16:10 ч. на ул. „Захари Стоянов“ в посока ул. „Байкал“.

Водач /41 г./ на електрическа тротинетка се е движил с несъобразена скорост , при което е блъснал пресичаща от дясно наляво пешеходка /64 г./ В резултат на инцидента жената е пострадала тежко, а водачът на тротинетката леко.

След преглед в болница „Канев“ на пешеходката са установени фрактури на ребра, на гръдна кост и комоцио, настанена е за лечение в медицинското заведение. Водачът на ИЕПС е освободен с диагноза – контузно-разкъсна рана на коляно. Произшествието е документирано от екип на пътна полиция с причина – несъобразена скорост.

И още един инцидент с тротинетка завърши с пострадал. Вчера около 21:50 ч на ул. „Александровска“, на кръстовището с ул. „Райко Даскалов“ в посока пл. „Свобода“, 38-годишен мъж е загубил контрол и се е блъснал в метално преградно колче. Той е паднал на земята, като след преглед в болницата е диагностициран с комоцио и порезно-контузна рана на скула. Настанен е за наблюдение в медицинското заведение.

Произшествието е документирано от екип на пътна полиция с един леко ранен и с положителна проба за употреба на алкохол от водача – 0,44 промила.

Exit mobile version