Жена пострада при нападение и грабеж посред бял ден в Русе

Жена пострада при нападение с цел грабеж посред бял ден в Русе. На 9 април около 10:10 часа на тел.112 е постъпил сигнал, за извършен опит за грабеж на жена до блок в русенския квартал „Здравец Изток“.

Наложило се е да бъдат изпратени екип на Спешна помощ, тъй като жената е пострадала, както и екип от Второ РУ. Линейката е откарала потърпевшата от дома й в болницата за преглед и оказване на медицинска помощ. При прегледа е изяснено, че е с травма на лицето и фрактура на палец, след това е освободена от медицинското заведение.

Полицаите от Второ РУ са установили, че престъплението е станало същия ден към 09:20 часа. Отивайки на работа, жената е  била нападнала на входната врата на блока.. Зад нея е изскочил млад мъж, който се опитал да издърпа от ръцете й дамската чанта, съборил я на земята и тя е започнала да вика за помощ. Намиращи се в близост мъж и жена тръгнали към пострадалата, нападателят хукнал да бяга, като пуснал чантата. Жената се е прибрала в дома си и  решила да сигнализира за случилото се. Във Второ РУ е образувано досъдебно производство по случая. Предприети са необходимите действия за разследването на деянието и установяване на извършителя .

Exit mobile version