Жена потрошила покрива на лек автомобил в Русе

Двама души, нанесли щети по леки автомобили, са разкрити от служители на Първо и Второ РУ в Русе, в хода на текущите полицейски операции по противодействие на битовата престъпност.

На 19 март във Второ РУ е получено заявление за нанесени щети по кола, която е била паркирана до блок  в жк „Изток“ в Русе. Автомобилът с марка „Хонда“ е бил открит със счупен стъклен покрив, като нанесените с деянието щети са изчислени на 1200 лв.  На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е било образувано досъдебно производство за престъпление по чл.216, ал.1 от НК. Проведени оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти на Второ РУ са установили като извършител на деянието жена от Русе на 48 г. Работата по досъдебното производство продължава.

В Първо РУ е била образувана преписка по сигнал от собственик на лек автомобил „Сеат“, че е открил колата си със две спукани гуми, докато е била паркирана на адрес на бул. Стефан Стамболов в Русе на 25 срещу 26 февруари.  При извършваните полицейски действия служителите на реда са установили като автор на престъплението – мъж на 35 г. от гр. Русе. По случая се води преписка по описа на Първо РУ и работата по нея продължава.

 

Exit mobile version