Енергото хвърли в ужас жителите на Мартен и Сандрово посред зима

Съобщение на Енерго про за спиране на тока в Мартен и Сандрово от 16 февруари до 28 февруари в периода 08:30 ч. до 17:00 ч в делничните дни хвърли в ужас жителите на двете населени места. Хората бяха възмутени и недоумяваха как е възможно посред зима да нямат електрозахранване по цял ден. Мотивировката на енергодружеството бе „поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия“

Кметовете на Мартен Димо Тонев и на Сандрово Георги Пенков също останаха изненадани от уведомлението за спиране на тока за толкова голям период и поискаха информация за какво става въпрос.

Оказва се, че електрозахранването няма да бъде прекъсвано през цялото време. През периода от 16 до 28 февруари ще се подменят електромери и ще се обновяват електрически табла към съответните домакинства. Ел. табла, които се намират в границите на частен имот, ще бъдат извеждани на улицата, за да са достъпни за служителите на Енергото.

По тази причина ще бъде спирано захранването само към определени абонати, като ще се изключват определени трафопостове, за да се извършат планираните дейности. От Енергото очакват спиранията да бъдат не повече от 15-20 минути.

Exit mobile version