Елхата в Русе ще грейне на 1 декември, Стефан Вълдобрев изпраща годината

Коледната елха в Русе ще грейне на 1 декември, като със светването на лампичките ще бъде поставено началото на Коледно-новогодишния фестивал, организират от Община Русе. Запалването на светлините ще бъде в 18 часа, като преди това от 17.30 часа ще има концерт с участието на състави и изпълнители от Общински младежки дом и Общински детски център за култура и изкуство. По традиция ще гостува Дядо Коледа, а елхата бъде светната от кмета на Русе Пенчо Милков.

Програмата на фестивала ще продължи на 9 декември от 17:00 часа Коледното надиграване в зала „Дунав“, което с конкурсен характер и с участието на фолклорни състави и клубове от Русе.
Концерти ще изнесат различни общински формации, които ще радват публиката в Доходното здание от 18 часа. На 12 декември е формация „Приста“, на 13 декември – ОбДЦКИ с участието на всички състави, а на 15 декември -хор „Св. Георги Победоносец“ с диригент Мина Влайкова, но в зала „Европа“.

На 15 декември от 19 часа в голямата зала ще има Коледен концерт на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев и с участието на изпълнители от Вокално студио „Икономов“.

Концерт-спектакълът „В очакване на Дядо Коледа“, на който гостува самият Дядо Коледа, за да раздава подаръци, ще бъде на 16 декември от 11 часа в Доходното здание. Вечерта от 18 часа в зала „Европа“ е Коледният концерт на Детско-девически хор „Дунавски вълни“ при ОбДЦКИ с диригент Весела Тодорова. На 19 декември от 18 часа в голямата зала ще има концерт на съставите от ОМД, а по същото време в зала „Европа“ ще бъде концертът на Тамбурашкия оркестър и ДВГ „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова.

В новогодишната нощ на площада пред общината ще пеят Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.  Началото е в 22.30 часа, а посрещането на 2024 г. ще бъде с пищна заря.

Exit mobile version