Елеонора Николова: Аз не мога да бъда пешка, винаги съм била лидер /ВИДЕО/

Очаква ни тежка и непредсказуема битка, защото се изправяме срещу много пари, заяви кандидатът за кмет

„Аз не мога да бъда пешка, винаги съм била лидер. На 23 години станах съдия и се омъжих първо за правосъдието. И да искам, не мога да открадна, няма и за кога“, заяви при откриването на предизборната си кампания кандидатът за кмет Елеонора Николова. Тя е подкрепена от местната коалиция СДС с участието на СДС, ДБГ, ССД, БНД и „Движение 21“, чиито представители заедно с хора от гражданската квота влизат в листата за общински съветници.

Елеонора Николова сподели виждането си, че кампанията няма да бъде лека, защото обикновено в един град претендентите за кмет са двама – от левите и десните политически сили. В момента обаче има четири успоредни писти – кандидатите на ГЕРБ, БСП, ВМРО и на гражданите в нейно лице.

„Очаква ни една тежка и непредсказуема битка, защото се изправяме срещу много пари, откраднати от нас, срещу корпоративния вот и фирмите, които са принудени да подкарат своите работници да гласуват за определен кандидат, срещу чиновническия вот и срещу вота на „предвидливите“. ГЕРБ се смятат за победители, но според мен те са по-скоро победители в минало време. Уморихме се от безпътицата. Вярно е, че в общината влязоха много пари и се направиха много неща. Но имаме ли приоритети, знаем ли накъде отиваме. Всичко се прави на парче, напосоки, а единствената вярна посока като че ли са парите“, заяви Николова.

Тя коментира, че ако всички тези 400 млн.лв. , влезли през изминалите 4 години в общината, са се завъртели в Русе, от русенски фирми, сега градът е щял да бъде различен. Близо 11 000 души са го напуснали, като повечето са между 15 и 24 години. „Това е страшно, защото младостта напуска Русе“, каза Елеонора Николова.

Според нея в момента Русе се намира в нищото. „Имахме в Русе най-добрия кмет, кмет на годината. Защо беше оттеглен от партията си? Защо беше уволнен зам.-кметът Димитър Наков, човекът, през който вървяха обществените поръчки?  Политическите партии  са спокойни, защото те се договориха. Ако едната спечели, другата има запазени зам.-кметски места. Аз искам хората да се разтревожат, да излязат от апатията, от усещането, че от тях нищо не зависи, защото големите пари са свършили работа. Вие знаете един офис, където се договори оттеглянето на г-н Стоилов, монтирането на общински лидер на ГЕРБ и съответно изборът на кандидат за кмет на ГЕРБ. Диана Иванова е един много симпатичен човек, учителка, само че тя е представител на г-н Ковачки. В такъв случай какво ще правим с ТЕЦ- Русе, как бъдещият кмет г-жа Диана Иванова  ще се справи с проблемите, които създава в града. БСП никога не са имали шанс в Русе. Не защото кандидатът им не е млад и симпатичен, но защото те като политическа сила не могат да предложат нищо – нито на България, нито на Русе. Те са предложили, каквото са могли, след 9 септември, в резултат на което нашият град е останал обезкървен от интелектуалци, от заможни хора, от индустриалци, които са давали тона на този град.  В момента живеем в по-тежки времена от тези през 80-90-те години“, заяви Николова.

Тя изрази убеждението си, че общината е центърът на един град, мястото, където се правят политики и се вземат  решения. В общината трябва да работят визионери, които са мечтатели и искат да върнат духа на Русе. Като кмет на Русе тя ще привлече млади, качествени, добре образовани хора в екипа си, за да може след 4 години да има достатъчно качествени управленци, за да не се чудят хората за кого да гласуват, както е в момента.

В листата за общински съветници на МК СДС, чийто водач е Елеонора Николова, има експерти в различни области, които са доказани професионалисти. Те бяха представени по време на откриването на кампанията като „визионерският отбор на промяната“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Exit mobile version