„Експрес Сервиз“ направи празник на модерния жп транспорт в Русе /ВИДЕО/

Локомотивният завод „Експрес Сервиз“ в Русе направи празник за малки и големи в днешния втори за годината Ден на отворените врати. Много семейства доведоха децата си, за да покарат модерните локомотиви и да усетят емоцията да управляваш по жп релсите. В Русе дойдоха хора от цялата страна, които се интересуват от развитието на жп транспорта и работата на завода.

„Искаме да покажем как модернизираме локомотиви и произвеждаме нови акумулаторни локомотиви. Всеки може да покара модернизиран локомотив 52 серия и нов акумулаторен локомотив, да почувства лекотата, с която се управляват. Искаме да насочим вниманието на хората към екологията и към бъдещето на жп транспорта. В България темата с икономичните екологични локомотиви е изключително занемарена, нашето законодателство е под всякаква критика, то изобщо не третира модерните технологии. Нямаме никаква подкрепа от страна на институциите за това да направим жп транспорта по-развит, чист и ефективен, сподели мениджърът на „Експрес Сервиз“ Цветелин Колев.

Дизеловият локомотив, който бе представен в завода, е с възможно най-екологичния дизелов двигател и въпреки че е дизел, той е т.нар. чист дизел и вредните емисии в атмосферата са редуцирани до абсолютен минимум при него.

„В Русе е най-старият локомотивен завод и единствен в България, караме 156-ата си година и искаме да споделим нашата радост, че в последните години правим неща на световно ниво и подпомагаме множество места по света да станат по-ефективни и екологични“, каза още Колев.

Още от атмосферата и как се кара модерен локомотив – вижте във видеото.

Exit mobile version