„Експрес Сервиз“ модернизира локомотив за завод на украински гигант

default

Русенският локомотивен завод „Експрес Сервиз“ модернизира третия си локомотив серия 52, този път по поръчка на дружеството „Промет Стиил“, част от украинската металургична група „Метинвест“. Заводът „Промет Стиил“, разположен край село Дебелт в Бургаска област, е един от най-големите производители на стомана у нас. Той вече е въвел в експлоатация модернизирания в Русе локомотив.

„Ситуацията за холдинга в Украйна е тежка, а най-големият им завод „Азовстал“ е окупиран. Въпреки това, „Метинвест“ инвестират в екология и енергийна ефективност с нашите маневрени решения. Желаем им успех“, сподели мениджърът на „Експрес Сервиз“ Цветелин Колев.

Групата „Метинвест“ е мажоритарна собственост на SCM holding – дружеството на най-богатия човек в Украйна. Става въпрос за бизнесмена Ринат Ахметов, чието лично състояние се оценява на 10 милиарда долара според класацията на „Блумбърг“ и 7.6 милиарда долара според подреждането на Форбс. Това го подрежда на 327-мо място по богатство в света и на първо място в Украйна.

Exit mobile version