„Експрес Сервиз“ завърши поредното разширение на локомотивния си завод край Русе

default

„Експрес Сервиз“ приключи поредното разширение на локомотивния си завод край Русе. Изградени бяха нови 5000 м2 ремонтни площи, над 300 м нови вътрешни коловози, ремонтни канали, битови помещения и складове. Всички дейности са подчинени на принципа на компанията, че единствено новото, „зелено“ и енергоефективно строителство е ключът към устойчивото производство, споделят от „Експрес Сервиз“.

„Близо 160-годишните традиции на завода, ни задължават да сме отговорни към индустрията. През последните 25 години коренно променихме не само самата локация и сградите на завода, но и остарелите технологии и организация на работа. Работим с нови клиенти от цял свят, но приемаме и модерните локомотиви на БДЖ – нашият пръв и естествен клиент“, казват още от компанията.

В момента в цяла Европа се усеща раздвижване в жп индустрията, като се подновяват влакове и се върви към декарбонизация на жп транспорта. „Само в Русе, освен нашия завод, има 2 други нови индустриални проекта за производство на вагони. Пожелаваме успех на всички планирани инвестиции, които ще утвърдят Русе като жп индустриалния център на страната. Какъвто винаги е бил още от 1866 година“, казват от „Експрес Сервиз“.

Това е поредната добра новина за „Експрес Сервиз“ през тази година. Както Русе Медиа писа, преди броени дни заводът спечели поръчка на Министерството на транспорта на стойност 10 млн.лв. без ДДС за производство и доставка на девет електрически маневрени локомотива.

Exit mobile version