Експлозия от музика очаква публиката в Русе с младия струнен квартет „Vision“

На 17 март русенската публика ще има невероятната възможност да види „наелектризиращия“ струнен квартет „Vision“. За краткото време от своето основаване през 2012 г. в Берлин младите музиканти „Vision“ правят шеметна кариера, печелят големи международни конкурси и създават собствена музика. Те ще се представят за първи път на фестивалната сцена в Русе.

„Радваме се, че сме в Русе. Нямаме търпение за концерта утре вечер. Любим подход ни е да представяме в програмата си класическа и модерна музика. Така показваме пълната възможност на един струнен квартет. Във втората част очаквайте изненади, ще бъде много шумно“, споделиха музикантите.

Цигуларите Флориан Вилайтнер и Даниел Стол, виолистът Сандер Стюарт и челистът Леонард Дизелхорст избират предизвикателствата пред рутинните представи за камерното музициране и са особено успешни за по-младата аудитория, която привличат със своите кросовър композиции. Това се вижда и от програмата, с която пристигат на фестивала в Русе. Наред с прекрасния квартет на Дворжак оп. 106, те ще предложат на публиката и едно необикновено изживяване с атрактивната си творба „Spectrum“, която смесва разкрепостеното класическо музициране с елементи на поп, джаз и фюжън.

Освен концерта на струнен квартет „Vision“, 17 март предлага и още едно от събитията, част от съпътстващата програма на фестивала – изложба-конкурс TONE/S/, която ще бъде официално открита от 17:30 ч., в Русенската художествена галерия, и ще остане на разположение за разглеждане от публиката до 10 април.

В нея право на участие имаха всички художници, които са родени или живеят в град Русе. Съгласно регламента ще бъдат присъдени следните награди: Награда на Община Русе, МФ „Мартенски музикални дни”; Награди на Съюза на българските художници – София; Награда на Художествена галерия – Русе. Имената на отличените автори ще бъдат обявени на официалното откриване на изложбата. Наградените творби остават във фонда на Художествена галерия – Русе.

 

Exit mobile version