Екоминистърът за въздуха в Русе: Ако има злоупотреби, ще има санкции

Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев се ангажира да възложи проверка на комплексното разрешително на „Линамар“. Това стана ясно на срещата му днес с кмета на Русе Пенчо Милков, на която градоначалникът е обяснил, че въпросната фирма системно нарушава разрешителното си според изводите на временната комисия за чистотата на въздуха към Общинския съвет.

„Гарантирам, че ако има злоупотреби, органите, които са издали разрешителното и тези, който го контролират ще си понесат административните последствия. Ако е допуснато нарушение, което води до задължително изменение на разрешителното, ще бъдат наложени санкции по най-бързия начин“, е заявил министър Личев.

Той е обявил още, че 4 юни ще бъде определена площадка за поставяне на  автоматична измервателна станция за качеството на атмосферния въздух в Русе. Автоматичната измервателна станция е на Община Русе.

Министърът се е ангажирал също така да се осъществят дипломатически контакти за включването на Община Русе в Международна експертна група Румъния – България  по спогодбата за околната среда, в която се разглежда и качеството на въздуха.

 

Exit mobile version