Екипът на ASEAN FACTORI 4.0. от Русенския университет обучава преподаватели от Лаос и Тайланд

Започна втората фаза на обучение на преподаватели от Savannakhet University (SKU), Лаос съгласно заложените дейности  по проект Across South East Asian Nations: From Automation and Control Training to the Overall Roll-out of Industry 4.0: ASEAN FACTORI 4.0.

Обучението се провежда в  новоизградения Обучителен център на SKU от преподавателите от Русенския университет „Ангел Кънчев“ – проф. д-р Пламен Даскалов и доц. д-р Цветелина Георгиева. Зам. Ректорът на университета – Assoc. prof. Dr. Sitha Khemmarath приветства за добре дошли екипа на Русенския университет и пожела ползотворна работа.

В тази фаза на обучение основно се акцентира на практическата част като се работи с платформата, която беше проектирана и изградена във висшето училище. По време на това обучение обучаемите трябва да подготвят лабораторните упражнения за своите студенти. Крайната цел е получаване на акредитация на съответните обучителни програми от отговорните институционални органи така, че да се провежда обучение и в следващите години.

Такова обучение предстои да се извърши през месец ноември и във втория университет, за който отговаря Русенският университет – Chulalongkorn University (Тайланд). В следващите фази на обучение в двата университета под ръководството на азиатските преподаватели и с помощта на менторството от страна на русенския екип, ще се проведе практическо обучение на студенти и на представители от фирми от Лаос и Тайланд.

 

Exit mobile version