Екатерина Барбова: Общинските съветници трябва да даряват заплатите си за благотворителност

Екатерина Барбова има икономическо образование. Семейна, с две деца. Съдружник е в мебелна фирма. Старши инструктор в спортен клуб по карате „Ипон“. Кандидат за общински съветник от местна коалиция МИР.

 

-Г-жо Барбова, като човек, свързан със спорта, какви ангажименти бихте поели, ако бъдете избрана за общински съветник?

-Имате ли идеи в тази посока?

-С дъщеря ми участвахме благотворително в инициатива в подкрепа на фондация „Александър Русев“, която набира средства за изграждането на плувен и рехабилитационен комплекс за деца с увреждания. Тези деца да нямат къде да плуват, а това, което един нормален човек не може да го направи, те го постигат. Не мога да разбера как е възможно да не им отпускат пари за басейн. Едно друго момче, което е в инвалидна количка -бившият състезател по ММА Светлозар Захариев-Сисо, иска да направи зала, където да спортуват деца и хора с увреждания. Аз не мога да си обясня липсата на подкрепа, защото би трябвало всички да имат равни условия. А всъщност не е така. Би трябвало да се помогне на децата и хората с увреждания, защото те иначе нямат никакъв шанс. Не мога да разбера как може общината с нищо да не помогне. И досегашните общински съветници, и настоящите кандидати казват, че искат да помогнат на Русе, искат да работят за Русе. А половината имат фирми и не смятам, че са отишли в Общинския съвет, за да се издържат от това. Защо тогава не даряват заплатите си като общински съветници за такива каузи? Ако бъда избрана за общински съветник, аз смятам да дарявам възнаграждението си за благотворителност – за фондация „Александър Русев“, за залата на Светлозар Захариев, за нашия клуб, за да можем да го обновим. Призовавам всички да го направят.

-Вие сте сред инициаторите на подписка за безплатен обществен транспорт за ученици и пенсионери. Защо?

-Транспортът е много важен за Русе. Той трябва да е по-достъпен, защото средна класа почти няма. Хората с големи финансови възможности ползват автомобили, а тези под средната класа – обществения транспорт. Този разход е едно перо, което може да се спести на хората с по-малки финансови възможности. Става дума за пенсионерите и учениците, които пътуват най-много с градския транспорт. Затова предлагаме да го ползват безплатно. Ако се намалят автомобилите и хората ползват повече обществения транспорт, това ще допринесе и за подобряване на чистотата на въздуха.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Exit mobile version