Езерото в Николово става домакин на Купа „Украйна“? /ВИДЕО/

Езерото в Николово може да стане домакин на състезанието по кану-каяк за Купа „Украйна“ през април, съобщи за Русе Медиа председателят на клуб „Локомотив“-Русе Евгени Недев. В края на миналата седмица е постъпило запитване от страна на украинците и вече е изпратено официално писмо към българската федерация за становище по тяхното искане.

До това се е стигнало, след като младежките национали по кану-каяк бяха приютени за тренировки на базата в Николово. Идеята е, ако има разрешение от федерацията и със съдействие на община Русе, на 20 април да се проведат състезания на езерото.Купа „Украйна“ ще бъде селекция за всички украински състезатели за влизане в националният им отбор. В Русе ще пристигнат още около 50-60 състезатели, които тренират в други държави.

Евгени Недев заяви, че няма проблем по отношение на осигуряването на съдии и техническата апаратура, свързана с отчитането на резултатите при гонките. Молбата на украинците е да се изградят още два коридора и в момента текат подготвителни дейности. От клуб „Локомотив“-Русе споделиха, че имат достатъчно опит при организирането и провеждането на такива състезания и са готови да бъдат домакин на Купа „Украйна“.

 

Exit mobile version