Д-р Деливерски – за диагностиката с ултрамодерния ЯМР на „Медика“ в Русе/ВИДЕО/

Вече 7 месеца специалистите на Лечебни заведения „Медика“ в Русе работят с ултрамодерен ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) Siemens MAGNETOM Sola, 1,5 Tesla. Той е един от малкото в България с толкова високо ниво на оборудване, като подсигурява безпрецедентна скорост, диагностична точност и комфорт на пациента. За възможностите му говори най-новият член на екипа и един от най-добрите специалисти по образна диагностика в страната – д-р Цветан Деливерски.

Той обясни диагностичното превъзходство на изображенията при технологията, които обхващат и областта на гастроентерологията и онкологията – в частност за магнитно-резонансна томография на млечна жлеза и на простата. Опитният специалист сподели, че магнитно-резонансната томография дава незаменима информация за структурите на мозъка /мозъчните нерви/ – диагностика и стадиране на мултиплена склероза, вродени заболявания на ЦНС. Използва се при заболявания на жлъчните пътища и жлъчния мехур – MRCP, простата и малкия таз (матка, маточната шийка и яйчници).

„Чрез апарата се изследват и меките тъкани и връзките на ставите, структурите на гръбначния стълб (дискове, нервни коренчета, гръбначно-мозъчен канал, кости) при травматични и нетравматични пациенти. Благодарение на голямата си бързина ултрамодерния ЯМР на Лечебни заведения „Медика“ е безценен за магнитно-резонансно сканиране на цяло тяло“, заяви д-р Деливерски.

Повече подробности – във видеото.

Exit mobile version