Дядото на загиналия Добромир: Майката казваше – бактисах от това дете /ВИДЕО/

Продължава разследването на инцидента в Русе, при който загина 3-годишно дете. Все още не са ясни причините за пожара и взрива в жилището, където детето е било оставено само. Майката се разследва както за родителска небрежност, така и за притежание на наркотици, след като у нея бе открит хероин.

Тригодишният Драгомир често е бил оставян без надзор от майка си. Според близките тя не е полагала грижи за детето.

„Виждахме някакви работи, че детето е недогледано, като го вземаме, тя трудно ни допускаше до нея до горе до блока, казва ще го донеса в еди-колко си часа, чакаме по две-три часа, налага се аз да отида. И полиция е идвала, тя не отваря вратата на никого с часов Ходил съм със социалните лично там, на разговор, чакаме я по един час да се облича, те си играят там с детето“, разказва дядото Драгомир Ковачев.

Андреян Парашкевов, който е познат на семейството и кара такси, е бил свидетел как малкият Драгомир стои сам вкъщи. Возил майката с такси, а тя му показала видео на живо. „Мисля, че нямаше още годинка детето, тя лично ми го беше показала как стояло самичко в кошарата. Тогава й направих забележка – с какъв акъл го оставяте това малко дете, всичко може да се случи. Многократно съм бил свидетел как детето се оставя самичко и тя тръгва по някакви адреси в град Русе, не мога да кажа на сто процента за наркотици ли е отивала“, споделя той.

Социалните служби са се намесвали на няколко пъти, за да помогнат.

„Социалните й даваха дрехи, грижеха се хората, ходили сме там на събрания, на такива работи. И вода, и ток са и плащали, това съм го виждал с очите си“, казва дядото.

Заради отношението на майката бабата и дядото на детето са искали да го осиновят. Трагедията обаче ги е изпреварила.

„Колко пъти знаете ли какво е идвала и казва, с чиста душа го казвам, откровено – бактисах от това дете, никой не ми трябва. Това на нищо не прилича, това една майка да го каже . В жилището са намерили 5-6 запалки на земята, казаха ми, че детето е обгазено и е починало не от някакъв удар или избухване, а някакво запалване. За мен да има 5-6 запалки на земята да ги оставите при малко дете…“, споделя още дядото.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Русе.

 

Exit mobile version