„Дунав“ не успя да се пребори за третата си Аматьорска купа

„Дунав“ (Русе) не успя да се пребори за третата си купа на Аматьорската футболна лига. „Драконите“ загубиха финала срещу „Витоша“ (Бистрица) с 0:1. Финалът се игра на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Георги Амзин вкара единственият гол в срещата. Това се случи в 33-ата минута, когато Мартин Станкев центрира от фаул и Амзин реализира с глава.

Футболистите на Николай Христозов започнаха агресивно и в началния четвърт час създадоха възможности за попадения. Станкев уцели гредата от фаул в 10-ата минута. Още положения за гол имаше пред русенската врата. След почивката „Дунав“ опита да осъществи натиск, но не успя да промени резултата. В крайна сметка „Витоша“ запази минималния си аванс, който се оказа достатъчен за триумф в турнира. Това е втора купа на АФЛ за тима от Бистрица. Първият трофей беше завоюван през 2012 г.

Настоящият лидер на „Витоша“ – Емил Гъргоров, пък е първият български футболист, печелил всички национални отборни надпревари – шампион на България, носител на купата на България, Суперкупата и купата на Аматьорската футболна лига.

Exit mobile version