„Дунав“ започва първа тренировка с поне шестима нови футболисти

Още толкова вече не са част от отбора, очаква се да си отиде и Жатоба

Футболистите на „Дунав” ще направят първа тренировка за новия сезон на 18 юни от 16 часа на стадион „Дунав“. На нея се очаква да бъдат представени и новите попълнения на отбора, както и да стане ясно дали изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков ще остане на мястото си. Засега като треньор на „драконите“ продължава Малин Орачев.

Официално „Дунав“ вече подписа договори с Иван Коконов, Георги Динков, Борислав Балджийски и Александър Александров. Към тях трябва да се присъединят вратарят на „Царско село“ Филип Димитров и даденият под наем от Разград Светослав Ковачев. Има вероятност да се включи и нов нападател, чието име още не обявено.

От „Дунав“ вече си тръгнаха вратарят Мартин Луков, Юлиян Ненов, Бирсент Карагерен, Васил Шопов, Михаил Милчев и капитанът Диян Димов. Очаква се към тях с отбора да се раздели и бразилецът Карлос Едуардо Жатоба, който е на медицински прегледи в клуб от Португалия и вече е договорил личните си условия с бъдещия си клуб.

Подготовката за новия сезон ще протече с лагер в Трявна, където са предвидени три контроли – на 23 юни с “Етър”, на 27 юни в Мъглиж с “Ботев”-Гълъбово, и на 30 юни в Севлиево с “Витоша”-Бистрица.

Бистришките „тигри“ са и първият съперник на „Дунав“ в новото първенство. Те посрещат като домакини русенския тим на 21 юли от 18 часа.

Ето кои са новите футболисти:

 

Георги Динков е централен защитник. Роден е на 20 май 1991 година в Стара Загора. Стартира кариерата си в родния Берое, като носи още екипите на Спартак Варна и Сливен. През сезон 2017/2018 е изиграл 18 мача за Берое.

Борислав Балджийски е полузащитник. Роден е на 12 октомври 1990 година в Ихтиман. Юноша на е на Левски, като носи още екипите на Локомотив Мездра, Несебър, Черноморец Бургас, Славия, Черно море и Монтана. Има 8 мача за младежкия национален отбор на България. През сезон 2017/2018 е изиграл 23 мача за Монтана и отбелязал 6 гола.

Александър Александров е нападател. Роден е на 28 март 1994 година. Юноша е на Миньор Перник, като носи още екипите на Славия, ЦСКА, Нефтохимик и Локомотив София. През сезон 2017/2018 е изиграл 17 мача за Локомотив София и е отбелязал 3 гола.

 

Иван Коконов е атакуващ  полузащитник. Роден е на 17 август 1991 година в Петрич. Стартира кариерата си в Сливен, като носи още екипите на Славия, Ботев Враца, Черно море и Монтана. През сезон 2017/2018 е изиграл 17 мача за Монтана, в които е отбелязал 8 гола.

 

Филип Димитров е вратар. Роден е на 13 април 1995 година в Благоевград. Започва да тренира с първия отбор на „Пирин“ едва 15-годишен, бивш юношески национал. През 2012 г. е бил на проби в елитния английски „Блекбърн“. Пазил е за Оборище /Панагюрище/, преди да подпише с „Царско село“ в края на 2016 г.

 

Светослав Ковачев е роден на 14 март 1998 година в Плевен. Халф е във втория отбор на „Лудогорец“, където е изиграл 50 мача, в които е вкарал 9 гола. За първия отбор на шампионите има 11 срещи.

Exit mobile version