„Дунав“ възражда мъжкия баскетбол в Русе, ще играе във втора лига

СКБ „Дунав-Русе-2016“ възражда мъжкия баскетбол в Русе и през новия сезон 2021/2022 г. ще играе в Българска баскетболна лига. Отборът ще участва във втория ешелон в група А.

По този повод Управителният съвет на клуба направи емоционално изявление:

Преди пет години в града ни приключи един успешен баскетболен проект. Тогава група ентусиасти се събрахме и решихме да направим всичко възможно, за да запазим баскетболната искра в града ни. Да го направим по правилния начин – почти от нулата, през школата, с малък бюджет, но ясна идея какво искаме и накъде трябва да крачим.

За тези пет години преминахме през повече възходи и по-малко падения; през локдауни и призови, че и шампионски класирания; през сълзи от загубени финали, но и от значими победи.

Тогава дадохме едно обещание – че един ден, стъпка по стъпка, ние ще върнем „Дунав“ на баскетболната карта на България. Не само с все по-добрата школа, нарастващия брой деца и превръщайки в традиция участието на многобройните ни отбори на държавни финали. А и с представителни отбори.

Днес имаме удоволствието да Ви съобщим, че клубът ни прави първата стъпка в тази посока чрез потвърденото участие в ББЛ А група за сезон 2021 / 22 година. Отборът ни ще е изграден от наши юноши, които ще получат шанс за изява на едно по-високо ниво като прелюдия към, надяваме се, следващото ниво.

Надяваме се на много хубави мачове, твърде са вероятни и тежки моменти, но ние вярваме в нашите момчета и сме сигурни, че положителните емоции и успехи тепърва предстоят!

И „Само „Дунав“!

Exit mobile version