„Дунав“ взе пети нов играч, ще има и втори отбор за първенствата

Денислав Минчев е петото ново попълнение на „Дунав“, което идва в отбора през летния период. Той играе на поста външен полузащитник и е на 22 години. В последните две години бе част от отбора на „Сливнишки герой“ от Югозападната Трета лига, като се превърна в един от най-изявените футболисти на неговия пост в лигата.

В същото време клубът обяви, че продължава да инвестира в младите си футболисти и да им осигурява възможности за ранен пробив в мъжкия футбол. Отборът на „Дунав“ ще разполага с дублираща формация, която ще се състезава в Североизточната Трета лига.  Вторият тим ще замени състава от юноши старша възраст, който участваше досега в първенството на зона Варна. В новия отбор ще могат да попаднат само футболисти до 21 години. Ще бъде възможно и играчи от представителния отбор също да играят в дублиращата формация, като движението между тях ще бъде напълно свободно. Вторият отбор ще се подготвя с идентична програма като тази на представителния отбор.

В последните месеци „Дунав“ се включи изключително активно в дискусията на правната регулация около дублиращите отбори. Със създаването на втори отбор, „Дунав“ ще се стреми да съкрати значително прехода към мъжкия футбол, с което да създаде добри условия за ранна изява на юношите на отбора в мъжкия футбол.

Exit mobile version