„Дунавска перла“ обединява в тридневен празник гимнастика и акробатика

Входът за фестивала от 29 ноември до 1 декември в зала „ОЗК Арена“-Русе е безплатен

Тридневен празник на художествена гимнастика, спортна гимнастика, спортна акробатика и масова гимнастика ще поднесе Международният фестивал „Дунавска перла“, който ще се проведе от 29 ноември до 1 декември в Русе. 12-ото му издание ще събере над 400 участници в зала „ОЗК Арена“, като тази година входът за публиката е безплатен.

Състезатели от 9 държави на възраст от 5 до 20 години ще се включат във фестивала, разказа председателят на СК „АКРО-художествена гимнастика“ Силвия Митева. В художествената гимнастика ще има представители на Молдова, Румъния, Финландия, Полша и пет клуба от България. В спортната гимнастика се очаква много сериозно присъствие от Украйна, Хърватска и България, а в спортната акробатика – от Уелс, Молдова, Гърция, Украйна и много български клубове. Причината е, че това ще бъде първото контролно състезание за определяне на националния отбор. Специални гости ще бъде олимпийската шампионка по спортна акробатика Мариела Костадинова с новия си партньор Теодор Великов. Извън състезанието те ще представят своите композиции.

Масовата гимнастика ще бъде с участието на трите клуба за ветерани, децата от детска градина „Зора“ и др.

Тази година ще бъдат връчени специални плакети, направени по дизайн на Силвия Митева-младша, които са предназначени за най-артистичната композиция в масовата гимнастика и за най-добре представилите се състезатели в спортната и художествената гимнастика. В акробатиката пък за трета поредна година са предвидени плакети за треньорите, чийто труд често остава встрани от погледа на публиката.

„Дунавска перла“ се организира от СК“АКРО-художествена гимнастика“, СК“АКРО-спортна гимнастика“,“ Акробатичен клуб “Локомотив-Русе“, с подкрепата на Община Русе и домакинството на “ОЗК Арена”. Състезанията ще започнат в петък, 29 ноември, от 19 до 21 ч с част от акробатиката в голямата възраст. В събота началото е от 8.30 до 21.30 ч, като официалното откриване ще бъде в 12.30 ч. В неделя фестивалът приключва с последните състезания от 8.30 до 17.30 ч.

Exit mobile version