Дронове и иновации показва Младежкото Експо в Русенския университет /ВИДЕО/

„Винаги е удоволствие да идвам в Русенския университет, защото всеки път виждам нещо ново, нещо вдъхновяващо“, заяви министърът на образованието и науката акад.Николай Денков, който откри Шестото иновативно младежко Експо в Русе заедно с ректора на университета акад.Христо Белоев.

Над 300 студенти, ученици и учени представят в сградата на Канев център своите проекти, подредени на 70 щанда. Първата среща на министъра бе с прототипи на автомобил с водород и на електромобил, подредени пред Канев център.

Специално внимание бе отделено и на дрона за ранно откриване на горски пожари, разработен от екипи от България, Гърция и Кипър.

Посетителите на изложението могат да видят още иновативни 3D макети и 3D модели, екологични продукти по проекти на ученици, както и разработки, свързани с човешкото здраве. Интерес предизвика и щандът на полицейските сили, където можеше да се изпробва стрелба с модерно оръжие.

Министърът на образованието се запозна и с Центъра за обучение на докторанти в Русенския университет, изграден с моделни технологии и компютър със смесена реалност.

Exit mobile version