Дрогиран водач удари две коли, пиян с над 3 промила направи катастрофа

Поредни пътни инциденти с участието на водачи, употребили алкохол или наркотици, са станали в Русенско, съобщиха от полицията.

На 26 септември около 12 часа екип на Пътна полиция е изпратен на сигнал за ПТП в гр. Русе на ул. „Николаевска“, до бл. „Яребична“. Установено е било, че 31-годишен водач на товарен автомобил „Пежо“ е предизвикал произшествие при разминаване с лека кола, а при маневра назад е блъснал лек автомобил „Опел“. Мъжът е бил тестван за алкохол и наркотици. Пробата за алкохол е била отрицателна, но тестът за дрога е показал наличие на метамфетамин. По случая е образувано бързо производство, за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

На 26 септември в 18:35 часа, в района на Две могили е станала катастрофа между лек автомобил „Фиат Пунто“ и лек автомобил „Рено Меган Сценик“. Полицаите от РУ-Две могили установили,  че водачът на реното – 59-годишен мъж, управлявал с положителна проба за алкохол. Дрегерът е отчел над 3 промила. На шофьора е бил съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. Кръвната му проба е показала 3,36 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

ги

Exit mobile version