Дрогирана водачка с два вида наркотици хванаха полицаите в Русе

Дрогирана водачка с два вида наркотици хванаха полицаите в Русе. На 17 октомври около 19:20 ч. на бул. „Липник“ екип на Второ РУ е спрял за проверка лек автомобил „Рено“.

35-годишната водачка е била тествана за алкохол и наркотици от пристигналия екип на пътна полиция. Резултатът за алкохол е бил отрицателен, но тестът е дал положителна реакция за употреба на „амфетамин“ и „метамфетамин“.

На жената е съставен акт и издаден талон за изследване, но тя е отказала да даде проби в медицинско заведение. Констатираното от униформените е документирано и материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е започнал бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

И още един случай, този път с пиян водач, са имали полицаите. При проверка на лек автомобил „Рено“ на 15 октомври около 03:15 часа по ул. „Шипка“ в Русе, 42-годишният шофьор е дал положителен резултат за алкохол. Кръвната проба е установила концентрация в кръвта е 2,37 промила. По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУ, за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

 

Exit mobile version