Дрифт с БМВ докара глоба от 3000 лв. и година без книжка на 23-годишен русенец

Дрифт с БМВ в неделния следобед завърши неприятно за 23-годишен шофьор от Русе. По време на специализираната полицейска операция по линия на пътния контрол, младият русенец е бил засечен на кръстовището между бул.“Съединение“ и бул.“Цар Освободител“. С  лек автомобил „БМВ“ той е правил дрифт, като ускорявал рязко скоростта си на движение, поднасяйки се последователно вляво и вдясно с превъртане на задните гуми. Той е бил спрян от полицията, като му е съставен акт, затова че не използва пътя по предназначение /дрифтене/ и автомобилът е спрян от движение по реда на чл.171, т.2, б.“м“ от ЗДвП за три месеца. След издаване на наказателно постановление ще му бъда определена глоба от 3000 лв. и лишаване от право да управлява за срок от 12 месеца.

В хода на операцията от 8 до 11 май униформените екипи са проверили общо  552 МПС и 613 лица. За установените нарушения са съставени са 353 фиша и 105 акта за административни нарушения;  връчени са 55 електронни фиша.
Установени са 4 водачи, управлявали МПС с положителни проби за употреба на наркотични вещества, и трима с алкохол На 7 срещу 8 май лек автомобил «Ауди Олроуд»  не е спрял на стоп-палка, а е избягал. Малко по-късно при завиване на кръстовище колата се е блъснала в бетонна стена.  Като водач е установен 34-годишен мъж от Русе, който е бил положителен за алкохол – 1,04 промила, и за амфетамин.
На 8 май около 13:30 ч. до бл. “Ерма“ полицейски екип е спрял лек автомобил “Мерцедес“, управляван от 36-годишен мъж от Русе. При последвалата  проверка е установено, че той управлява превозното средство, след като е лишен от правоуправление, а регистрационните табели са за друг автомобил. Мъжът  е дал положителна реакция за метамфетамин.
На 9 май около 15:20 ч.  ул. „Згориград“лек автомобил „БМВ“ с водач на 32 г. от Русе е отказал да бъде изпробван с техническо средство за установяване употреба на наркотични и/или други упойващи вещества. Съставен му е акт.
На 10 май около 12:30 ч. на ул. „Духовно възраждане“ полицаи са спрели лек автомобил „Рено Клио“ , управляван от 30-годишен русенец. Той нямал застраховка „Гражданска отговорност“ и свидетелство за регистрацията на колата, а при тест за наркотици реагирал положително на метамфетамин.
Тази нощ, малко преди полунощ , на ул. „Борисова“ при проверка на лек автомобил „Пежо“ , управляван от 26-годишен русенец, водачът се е държал неадекватно. Тестът се оказал положителен за метамфетамин и канабис. Всички шофьори с положителни проби за наркотици са били задържани за 24 часа.
При операцията са установени и 3 водачи, които са управлявали след употреба на алкохол. На 8 май, около 20:05 часа на кръстовището „Цар Освободител“ и П.Д.Петков“  44-годишен русенец е бил заловен зад волана на лек автомобил „БМВ 320“ с 1. 15 промила. На 11 май около 01:40 часа на входа за Ново село 29-годишен водач на „Ауди“ е хванат с 1.15 промила, същата нощ около 02:50 часа на бул. „България“ в Русе, 38-годишен с „Фиат Браво“ е спрян с положителна проба за алкохол, която е отчела над 1.2 промила, а при последвал анализ на кръвна проба резултатът е бил 1,55 промила.

По време на операцията служителите са работили и със специализираната техника за скорост /технически средства за установяване превишаване на максимално допустимата скорост/, като са направени 344 клипа, за които са издадени 270 електронни фиша от сектор „Пътна полиция“, а 77 са на МПС с чужда регистрация, които са изпратени по компетентност към ГДНП.

Exit mobile version