ДПС започва номинирането за кандидат-депутати за парламентарните избори

ДПС стартира номинациите за народни представители за листите на партията за участие в парламентарните избори на 4 април 2021 г. Това бе решено на заседанието на Централния съвет на ДПС, което се проведе онлайн. Сред критериите за номинации е кандидатът да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движението за права и свободи и на либерализма.

Основните насоки, които Централният съвет  е дал на структурите си, са всички разширени заседания на Общинските съвети на ДПС във връзка с номинациите за  кандидати за депутати да се провеждат онлайн, на открито или на закрито, при спазване на всички противоепидемични мерки.

„Политическото време изисква от нас да изпълним нашата  програма  за управление на страната, а историческото време залага тези  изборите като едни от най-важните избори след 1989 г.“, е заявил лидерът на партията. Карадайъ е категоричен, че ДПС има важна задача – да възстанови нормалността в политиката, да възстанови демокрацията и държавността и да изгради системите да функционират.

Централният съвет е избрал за председател на изборния щаб председателя на партията Мустафа Карадайъ.

Exit mobile version