До 30 юни: Плащаме местните данъци с отстъпка от 5 %, събрани са близо 4,5 млн.лв. по-малко

Заплащането на местните данъци и такси към Община Русе с 5 % отстъпка изтича на 30 юни, припомниха от администрацията. Облекчението важи за погасяване на цялата сума. Физическите и юридическите лица, които са спазили срока, ще се възползват от намаление за такса битови отпадъци, данък върху недвижимите имоти и данък върху превозните средства.

Срокът бе удължен с два месеца заради извънредното положение. Това пък доведе до дупка в бюджета от близо 4,5 млн.лв. от неплатени данъци, които се очакваше да влязат като приходи в местната хазна от началото на годината.

Както и досега, плащането на таксата за битови отпадъци е възможно да се извършва и на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври, но тогава платците не получават отстъпка. Ако до края на юни не е внесено нищо, от 1 юли се начислява лихва за дължимата сума по първата неплатена вноска.

Проверка на задълженията може да се извърши по електронен път при наличие на клиентски идентификационен номер или на един от следните телефони на Дирекция „Местни данъци и такси“ : 082 506 527, 082 506 528, 082 506 529.

Припомняме, че плащането на данъците и таксите за 2020 година е възможно по следните начини:

 

Exit mobile version