До 14 дни: Пускат официално бул.“Трети март“, Сарайският мост чака

Ремонтираният бул. „Трети март“ днес бе приет официално от Държавната приемателна комисия. Процедурата се забави, след като община Русе като възложител отказа да го приеме при първия оглед заради дефекти, свързани главно с отводняването на улицата. Ремонтът бе извършен с европейски средства по трансграничен проект.

Като резултат е направен цялостен ремонт на пътните платна, изградена е нова двупосочна велоалея и е осигурена достъпна среда в зоната на кръстовищата, пешеходните и велосипедни пресичания. По продължение на целия булевард е подменено осветлението, поставени са и пожарни хидранти за подобряване на пожарната безопасност. Изпълнена е изцяло нова сигнализация с пътни знаци и маркировка, а новоизградената система за видеонаблюдение вече ще следи трафика по една от най-натоварените пътни артерии в града.

В 14-дневен срок Община Русе следва да получи Удостоверение за въвеждане в експлоатация на бул. „Трети март“, издадено от Дирекцията за национален и строителен контрол. След официалното разрешение русенци и гостите на града ще могат да използват булеварда, който е основен пункт за влизане в града от главните пътища Русе – Велико Търново и Русе – София, съобщиха от общината.

За момента не се коментира пускането в експлоатация на Сарайския мост, който вече е асфалтиран. Забавянето се дължи на продължителните дъждове, обясниха от администрацията. Очаква се до средата на юли и това да бъде факт.

Exit mobile version