Доставиха колчетата за пътя Русе-Бяла, предстои монтажът им /ВИДЕО/

Ограничителните колчета, които ще бъдат поставени в четири участъка по пътя Русе-Бяла, вече са доставени в България и предстои да се монтират от Областно пътно управление като стопанин на пътя, съобщи ст.инспектор Стилиян Станев, началник сектор в Пътна полиция-Русе. Както Русе Медиа съобщи преди време, чака се да намалее трафикът, който е особено интензивен през летния сезон, преди да се поставят колчетата.

Те ще бъдат монтирани в четири определени участъка – на Мойсев баир, Индийската колиба и спусканията преди Волово и Бяла, където има три ленти. Ограничителите ще бъдат монтирани върху непрекъсната осева линия в червено, която отделя самостоятелната лента за движение от двете ленти, където има и допълнителна. Целта е да ограничи възможността да се нарушава непрекъснатата осева линия и да се правят забранени изпреварвания в тези участъци, които водят до много тежки пътно-транспортни произшествия.

По времето на монтирането на колчетата движението ще бъде регулирано от екипи на полицията, тъй като ще се налага спиране на трафика в едно от платната.

Ст.инспектор Стилиян Станев обясни, че поставянето на колчета идва след обследването на пътя, извършено съвместно от Областно пътно управление-Русе, Пътна полиция-Русе и Агенцията за пътна безопасност. Освен тези мерки за ограничаване на катастрофите продължават да се ползват камери, а специално по пътя Русе-Бяла се извършва и т.нар.линеен контрол – екипи на полицията се движат в колоната и извеждат оттам опасните водачи.

Пътна полиция отчита, че камерите правят между 300 и 600 снимки на ден на водачи в цялата област, които извършват нарушения на правилата за движение. Продължават да дежурят и патрулите в района на Дунав мост, въпреки че трафикът от румънци вече е намалял.

Exit mobile version