Дойче шуле посреща празника на кв.„Здравец“, ще има и акции за чистене

На 14 октомври  (събота), от 16:00 часа в двора на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ ще се състои инициативата „Празник на квартала – Заедно в Здравец“.

Забавленията за малки и големи ще бъдат предшествани от акции по почистване, боядисване и облагородяване на терени в квартал „Здравец“, които ще се състоят на 30 септември и на 7 октомври. Целта на събитията е хората да се съберат и да положат грижи за пространствата в своя квартал, а след това всички заедно да се забавляват.

Събитието се организира от Фондация „Русе – град на свободния дух“. За логистиката в квартала помага кметският пълномощник Димитър Йорданов, а служители на ОП „Комунални дейности“ и ОП „Паркстрой“, ще подсигурят инициативата както с лична помощ, така и с необходимата техника. Акцията в кварталите ще бъде в две поредни съботи (30.09. и 7.10.), за да могат да се включат повече хора и да бъде свършена повече работа в полза на квартала. Най-активните участници в почистването и облагородяването ще получат награди.

Кулминацията на „Празника на квартала – Заедно в Здравец“ ще бъде на 14 октомври, когато от 16:00 часа в двора на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ в кв. „Здравец-Изток“ за всички ще има заслужена веселба. Събитието ще предложи на хората многообразие от възможности да се забавляват и да спечелят атрактивни награди. В програмата са предвидени занимания за всички възрасти. Аниматорите от парти център „Веселяците“ ще се погрижат за детската анимация и семейните игри с награди, рисунките по лицата на дечицата и снимките с любими приказни герои.

Желаещите ще могат да премерят сили в кулинарните конкурси „Най-вкусно домашно сладко“ и „Най-добра домашна туршия“. Кулинарното майсторство ще оценява специално жури от ПГ по туризъм, а възпитаниците на училището ще предложат изненади за деца и родители.

Деница Филева ще направи заедно с малчуганите здравословна работилничка „Вкусно и полезно“, както и ще проведе кратък урок по зумба.

За забавлението на празника ще допринесат и детски модерен балет „Дъга“ към училище „Васил Априлов“, а танцьорите от „Играорци“ ще поканят съкварталците да потанцуват в ритъма на народната музика за здраве и настроение. В програмата ще се изявят и талантливите деца от СУПНЕ „Фридрих Шилер“, ЦДГ „Детелина“, ДГ „Здравец“ и Народно читалище „Захари Стоянов 1937“, детски модерен балет „Дъга“ към ОУ „Васил Априлов“ и други. Младата изпълнителка Стефания Горначка ще се представи пред публиката със свои песни, аплодирани на музикалния фестивал „Сан Ремо“ в Италия.

Веселбата в квартал „Здравец“ ще завърши с концерт на русенската банда ПоПоКАТЕ5л, която ще зарадва всички с изпълнения на обичани евъргрийни.

Входът за празника на квартал „Здравец“ е свободен.

Exit mobile version