Дойче шуле отбеляза патронния си празник с награди „Шилер“ и онлайн концерт

Дойче шуле в Русе отбеляза 261 години от рождението на патрона си Фридрих Шилер с връчването на награди и онлайн концерт.

Отличията „Фридрих Шилер“ се присъждат за пета поредна година, като номинациите за учител бяха за Албена Анчева, старши учител по музика,

Нели Праматарова, старши учител по немски език, и д-р Марияна Георгиева, старши учител по български език и литература. От учениците номинации получиха Арзу Мехмед, ученичка от XI Б клас и Преслава Петрова, ученичка от XI Б клас.

Носител на награда „Фридрих Шилер“ за учител за цялостна дейност и утвърждаване авторитета на училището стана д-р Марияна Георгиева, а при учениците призът за постигнати високи резултати и утвърждаване авторитета на училището получи Преслава Петрова.

Заради пандемията и противоепидемичните мерки концертът, посветен на патронния празник, бе направен онлайн. Той бе под мотото“Мисли, мечтай, откривай!“. Сценарият и заснимането са на Ралица Мирчева, Албена Анчева – Попова, Нели Праматарова, Татяна Маринова, а техническата обработка – на Невин Чолак. От училището изказват благодарност към децата, взели участие в празненството, и към всички преподаватели, помогнали за осъществяване на идеята.

Онлайн концерт, посветен на 261 години от рождението на Фридрих Шилер

 

Exit mobile version