Доброволци засадиха дръвчета за уюта на безстопанствените животни в Русе

Доброволци от Русе организираха акция по засаждането на дръвчета и храсти в Общинския приют за безстопанствени животни. Желанието им бе да създадат уют в жегите за питомците на приюта, които да се чувстват добре и на сянка.

Акцията бе организирана във фейсбук, като главният двигател Галичка Николова се ангажира с доставка на бързоразвиващи се храсти и дръвчета за хората, които искат да участват, но не могат да донесат свои насаждения. Имало е и много желаещи да дарят парични суми, като някои от участниците са дали повече средства в името на каузата.

Дръвчетата вече са засадени, а за събраните пари ще бъде изготвен отчет. Ако след заплащането на дръвчетата и храстите има останали средства, те ще бъдат предоставени за нуждите на приюта след консултация с управителя му Жени Попова, отново с публична отчетност.

Това е втора подобна акция на гражданското общество в Русе, след като в Парка на възрожденците бяха засадени елхички от десетки ентусиасти. Дръвчетата там редовно се поливат от хората, които са ги засадили, и се развиват добре за радост на всички.

Exit mobile version