Добри новини: Нови осем души са оздравели, втори ден няма нови случаи

Нови осем души са оздравели след заразяването си с коронавирус, като шестима от тях са от дома за стари хора „Възраждане“. От началото на пандемията броят на преборилите инфекцията вече достигна 177, а от тях 37 са обитатели на социалното заведение. Втори ден няма регистрирани нови случаи на територията на Русенска област.

Сред излекуваните за последните 24 часа е и 63-годишната жена, работеща в дома като трудотерапевт. От персонала в домашна изолация остават само една от санитарките, социалният работник и социалният асистент.

Подобрява се и статистиката за болните от дом „Възраждане“, които са настанени в болница. Броят им намалява, като за момента все още хоспитализирани остават 13 души. Осем от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в УМБАЛ „Медика Русе“, а други двама в Белодробната болница.

Общият брой на заразените с COVID-19 в дома бе 93-ма души, от които 84 обитатели. За областта диагностицираните с коронавирус са 269 души, като активните случаи са 79. От тях 24 са на болнично лечение, а другите 55 са под домашна изолация.

Exit mobile version