Днес: Празникът на кея продължава с Фестивал на колелца и много забавления

Празникът на кея, който се наложи да бъде разделен в два дни заради дъжда миналата седмица, продължава днес. Началото е в 9 часа,       когато започва записването за участие в състезателните игри за деца във Фестивала на колелца, който ще събере любители и майстори на ролери и тротинетки. Официално откриване ще бъде в 9.45 ч, а от 10 ч ще има шествие с ролери и тротинетки. В програмата са включени състезания и уроци за начинаещи, а за най-добрите са предвидени атрактивни награди. От 10 до 13 ч на сцената ще се състои концерт под надслов „Реката и хората“, в който ще участват солисти и състави от Община Русе.

По същото време са предвидени и забавления за деца, рисунки на асфалт и на фолио, а инициативата „Усмихни се край реката“ предлага танци и игри за малки и големи деца. Тя ще се проведе  на алея на кея и ще бъде реализирана със съдействието на русенски детски градини.

За най-малките любители на театралното изкуство актьорите от Държавен куклен театър – Русе ще представят пиесата „Приказка за ОХ“. Тя ще се играе на амфитеатралната сцена на кея, а началният час е 13 ч.

Exit mobile version