Днес: Операта представя премиера на мюзикъла „Кой е Големанов“

Премиера на мюзикъла „Кой е Големанов“ по музика на Георги Костов ще представи тази вечер съставът на Русенска опера. Спектакълът ще се играе от 19 часа в зала „Филхармония“.

Мюзикълът е по либрето на Иво Сиромахов, написано по пиесата на Ст. Л. Костов „Големанов“. Режисьор е Сребрина Соколова, а постановката е на починалия наскоро проф. Светозар Донев, на когото трупата посвещава премиерата си. Диригент ще бъде Владимир Бошнаков, а сценографията е на Иван Токаджиев.

„Истините и темите, които се засягат в спектакъла, са много сериозни и важни. Идеята е да се покаже Големановщината в политиката и в нашия живот. Не е нужно да я търсим дълго време. Целта е да я разпознаваме. Големановщина има и извън България“, обясни Сребрина Соколова.

В ролята на Големанов ще се превъплъти Стоян Стоянджов, който вижда в ролята съприкосновение с настоящата политическа обстановка. Участват още Андриана Николова в ролята на Големанова, Мария Анастасова – Невена, Стилян Цветков – Любомир, Иван Пенчев – Горилков, Петя Цонева – Илиева, Емил Желев – Чавдаров, Теоодор Петков – Мики  и др.

Хореограф е Анна Донева, а художник на костюмите – Анна-Мария Токаджиева.

Exit mobile version