Днес в Русе: Театър „Кредо“ гостува с култовия си спектакъл „Каквото направи дядо….“

Култовият спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво“ по Андерсен ще бъде представен тази вечер, 22 октомври, в Русе. Представлението, създадено от Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека, гостува от 19 ч в Кукления театър.

Гастролът в Русе е в рамките на националното турне, с което Театър „Кредо“ отбелязва 15 години сценичен живот на този невероятен спектакъл. След напускането на Зуека, партньор на Нина Иванова в представлението става актьорът Димитр Несторов.

Спектакълът „Каквото направи дядо, все е хубаво” е създаден по покана и с подкрепата на датската фондация „ Х. К. Андересен”, за да представи България на световното честване  на 200-годишнината от рождението на Андерсен в Дания  през 2005 г. От международната му премиера в Дания на 23 август 2005 г. и националната му премиера на 11 ноември 2005 г. до днес той има 200 изиграни представления на 4 езика и е бил в програмата на над 50 международни фестивали по света. Спектакълът е отличен и с 8 международни награди.

Режисьор на „Каквото направи дядо…“ е Нина Димитрова, която е автор на сценария заедно с Юрий Дачев. Сценографията и костюмите са нейни и на Васил Василев-Зуека, а ролите се изпълняват от Нина Димитрова и Димитр Несторов.

Националното турне на театър „Кредо“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

 

Exit mobile version