Директорът на ОУ „Иван Вазов“ даде старта на виртуален маратон на четенето


Старт на виртуалния Маратон на четенето в ОУ ‘Иван Вазов“ в Русе за всички четящи вазовци даде днес директорът на училището Теодора Йорданова. На 23 април се чества Световният ден на книгата и авторското право, като датата е избрана неслучайно. Тя е символична почит към двама от най-големите колоси на световната литература – на 23 април в една и съща година (1616 г.) са починали Мигел де Сервантес и Уилям Шекспир.

Директорът на ОУ „Иван Вазов“ Теодора Йорданова прочете за учениците си стихотворението на Иван Вазов “ Песента на синчеца“. https://www.facebook.com/watch/?v=2589121267993752

„Продължете четенето, вазовци! Ще очакваме клипове от родители, ученици и приятели с четене на глас в домашни условия!“, призовават от училището.

С отбелязването на този ден светът отдава почит на просвещението и културните традиции, на книгите, като най-важното и значимо средство за съхранение и разпространение на знанието. Както казва английският философ и писател Франсис Бейкън „книгите са кораби на мисълта, които странстват по вълните на времето и грижливо пренасят своя безценен товар от поколение на поколение“.

 

 

Exit mobile version