Димитър Бербатов се срещна с клубове от Русе и Разград /ВИДЕО/

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов пристигна днес в Русе, за да се срещне с представители на футболните клубове от Русе и Разград преди предстоящия изборен конгрес на БФС. Той ги запозна с програмата си, по която ще работи с екипа си, ако бъде избран. Според участниците в срещата е крайно време да има промени в БФС, тъй като от години нещата в българския футбол са проблемни. Сред присъстващите бе и Ангел Петричев от „Лудогорец“.

Пред журналисти Димитър Бербатов коментира появилите се информации, че конгресът през март няма да бъде изборен. Според него това не може да стане законно, тъй като е записан като изборен и сроковете за промяна са изтекли. Въпреки това е странно, че на проведения Изпълком вчера, определен от него като „мистериозен и потаен“, най-важната точка за изборния конгрес не е била гледана, не са взети решения, няма комисия, няма запазена зала. А това са все неща, които будят съмнения.

Бербатов обясни, че се среща с клубовете и обществеността, за да сподели идеите си, да има конструктивен диалог и да покаже уважението си, защото според него така е редно.

Той коментира и промените, които се въвеждат от БФС напоследък. „В момента БФС се опитва да осъществи това, което говорихме по срещите преди, особено с онлайн картотекирането. Да се махнат тези картотеки, които са още от времето, когато аз играех, и по този начин да се облекчи таксата към клубовете. Да се направи федерация на бъдещето по примера на УЕФА. Тези неща сме ги обявили предварително и са взети от нашата програма, откраднати са“, каза Бербатов.

Ако бъде избран за президент на БФС, първото нещо ще бъде да се запознае с подписаните договори и бюджета заедно с екипа си, който е компетентен. „За мен приоритет си остава и винаги е бил детско-юношеският футбол“, каза още той.

По отношение на евентуални кадрови промени, Бербатов заяви, че всеки, който си върши съвестно работа в рамките на моралните ценности и законовите рамки и работи за български футбол, е добре дошъл.

Exit mobile version